Karin Slaughter

20141114_130630

Een paar jaar geleden mocht ik een tijdje op het huis van mijn nicht passen toen zij voor een maand (geloof ik) naar Afrika was. Super tof natuurlijk, zeker als je 18 bent! Naast dat ik het heel fijn vond om even te ervaren hoe het is om op jezelf te wonen, vond ik het ook heel leuk dat ze een volle boekenkast had staan. Ik zat in die tijd nog op school en moest best een tijdje reizen naar school. Onderweg las ik dan vaak een boek, zo kreeg ik ze super snel uit! Dus ging ik ook maar is in de kast van mijn nicht snuffelen. Daar vond ik wat boeken van Karin Slaughter, thrillers zo las ik op de achterkant. Nu houd ik daar wel van dus besloot ik maar eens in een boek te gaan beginnen.
20141114_131012
Het boek wat ik uit de kast pakte heette Trouweloos en had een mooie zwarte kaft. Ik vind het bij het boek passen, stijlvol maar wel helemaal in de sfeer. Ofzo, haha.

20141114_130216
de achterkant, met een samenvatting waar het over gaat.

Klinkt goed toch? Alhoewel, je moet er wel van houden! In ieder geval had ik hem super snel uit! Ik zal verder niet veel verklappen van wat er in het boek gebeurd, maar spannend was het zeker!

En dus gebeurde dit;

20141114_130441

Ik kocht steeds meer en meer boeken dus! Ik vond ze ZO spannend! Wat mij in eerste instantie heel erg aansprak was de spanning die Karin Slaughter legt in haar boeken. Je moet door blijven lezen en daar hou ik heel erg van, ik wil gepakt worden door een boek. De moorden die er plaats vinden in de boeken vind ik heel bijzonder, bijzonder gruwelijk dus eigenlijk. Maar tegelijk heel origineel bedacht waardoor je aandacht zoiezo wordt gegrepen.

Hiernaast vind ik de relatie tussen de hoofdpersonen heel tof. De hoofdpersonen zijn inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts/lijkschouwer Sara Linton. De twee zijn getrouwd geweest in het verleden maar zijn uit elkaar gegaan vanwege een affaire tussen Jeffrey en de naam-borden-maakster uit het dorp. Echter is er nog steeds een spanning tussen Sara en Jeffrey, hoe gekwetst Sara ook is. Verder zal ik er niet veel meer over vertellen, want spoilers vind ik echt heel stom.

20141114_130535
stukje over Karin Slaughter achterop een van de boeken

De serie loopt nog steeds op het moment. Er zijn nu rond de 15 boeken denk ik. En hoe leuk ik de boeken ook vind, ik ben gestopt met het verder volgen. Er is in de serie op een gegeven moment een omslag in het verhaal waardoor alles veranderd. Dit vond ik echt heel jammer en hierdoor was ik echt een tijdje een beetje teleurgesteld als ik verder las. Daarnaast vind ik gewoon dat een serie op een gegeven moment gewoon klaar moet zijn. Verhalen hoeven niet eeuwig door te gaan, vind ik.

Toch wil ik deze boeken nog steeds met alle liefde aanbevelen! Ze zijn super goed en super spannend dus wie weet, wat voor jou!

Liefs Marieke

Hebben jullie wel eens iets gelezen van karin Slaughter? Zo niet, lijkt het je wat?

2 thoughts on “Karin Slaughter

  1. Ik heb inmiddels alle drie de series compleet en gelezen….. Oeps! Ik las een keer een stukje bij een vriendin, toen we op vakantie waren en ook ik was meteen verslaafd! Ze zijn dan ook zo leeeeeuk! En spannend, dat ook! Binnenkort maar eens een ‘op zichzelf staand’ boek van haar lezen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *