Liefde voor boeken

20141102_151929

Jongens wat houd ik toch enorm veel van lezen! Ik kan het uren volhouden en vooral in mijn vakantie doe ik vaak niets liever. Over een goed boek kan ik ook echt enthousiast worden, ik moet mij dan vaak inhouden om het niet tegen iedereen te gaan vertellen. Maar he, op deze blog kan je zelf kiezen of je leest of niet haha. Ik kan dus gewoon vertellen over precies dat ene boek en waarom ik er zo enthousiast over word. Over mijn liefde voor boeken dus!

20141102_160003
mijn favoriete Pinkeltje boek

Het eerste wat ik mij kan herinneren over mijn leesgedrag is van toen ik nog maar een jaar of 6 was. Ik zat al een tijdje in groep 3 en was nu zo ver dat ik echt boeken kon gaan lezen. Thuis hadden we een paar Pinkeltje boeken staan die mij al heel lang toelachten. En dus pakte ik op een avond een van deze boeken, ging naar bed en begon met lezen. Mijn moeder zou mij wel roepen als ik moest stoppen, wat ze uiteindelijk nooit heeft gedaan haha! Dus mijn 6-jarige ik las maar door en door, ook al begreep ik heel veel niet, tot ik in slaap viel. Tot op heden weet ik niet waar het boek nou eigenlijk over ging maar mijn liefde is daar begonnen.

Toen ik wat ouder was ging ik bijna elke week naar de bibliotheek om weer een verse voorraad boeken te halen. Boeken die ik super snel uit had, zo snel dat mijn vader mij vaak niet eens geloofde. Waarop ik begon te vertellen waarover het ging en hij niet veel meer te zeggen had haha.

Naarmate ik ouder werd begon ik steeds meer boeken te sparen en voor verjaardagen en dergelijke te vragen. Op dit moment heb ik z’on 150-200 boeken en dat aantal groeit nog steeds. Mijn droom is dan ook om ooit, in een ander huis, een enorme boekenkast te hebben, met trapje en al. Het enige wat mijn droom een beetje in gevaar brengt is de e-reader.

20141102_153001

Een hele tijd heb ik getwijfeld of ik er een zou aanschaffen maar de voordelen waren te groot om het niet te doen. Ten eerste is het op vakantie ideaal, geen gezeul meer met boeken en je hebt genoeg om uit te kiezen. Ten tweede kan ik, door te downloaden, alle boeken krijgen die ik maar wil, gratis dus. En dus ook dat ene boek wat ik wel wil lezen maar niet wil kopen.

Hierdoor werd ik wel wat bang dat ik nooit meer boeken zou kopen, maar niets bleek minder waar. De boeken die ik echt mooi vind, of mij mooi lijken, wil ik nog steeds hebben. En dus staan er nog behoorlijk wat boeken te wachten om gelezen te worden. Zie hier:

20141102_152710

20141102_152735

20141102_152703

Mijn boeken komen overal vandaan, uit winkels, bol.com, marktplaats, braderieën etc. Ik blijf kopen en mijn liefde blijft daardoor groeien! Komende tijd wil ik mij langzaam aan ook wat meer richten op daadwerkelijke literatuur, zoals de ontdekking van de hemel. Gewoon om daar ook wat meer van mee te krijgen.

Waar ik komende tijd mee wil beginnen met lezen weet ik nog niet, maar wat mij aanspreekt zal ik zeker hier laten terug komen! Als er een boek tussen zit waar je graag een review over ziet laat het mij dan vooral weten!

Mijn liefde voor boeken is zoals je leest groot en ik wil hier graag over vertellen. Je zult dus nog regelmatig op mijn blog artikels kunnen verwachten over boeken! Heb je nog ideeën, suggesties of aanraders? Laat het mij vooral weten.

liefs Marieke

 Heb jij ook zo’n liefde voor boeken, vertel het me!

 

 

6 thoughts on “Liefde voor boeken

  1. Leuukk! Ik lees niet zo heel veel maar er staat wel een boek in jou kast die ik wel heb gelezen (voor school) en jij niet haha :p Knielen op een bed violen was (vond ik dan) een bijzonder boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *