Project 30 boeken in 2015

pagina van een boek

Oke, een nieuw jaar dus ook een nieuwe uitdaging! Vorige week kon je in mijn bucketlist lezen dat ik heel graag meer wil lezen. Daarom ben ik gaan bedenken hoe ik dit wilde gaan aanpakken en of ik hier niet een tof doel van kon maken. Een soort project wat ik ook af en toe op mijn blog voorbij zou kunnen laten komen. Op die manier kwam ik op het idee om 30 boeken te gaan lezen.
Eigenlijk riep ik afgelopen tijd dat ik zelf 50 boeken wilde gaan lezen.ย Maar tijdens het schrijven van dit artikel en het overleggen met een vriend bedacht ik mij dat dat toch wel weer erg ambitieus is en dat ik dan vrijwel iedere avond moet lezen. Dat ging hem dus ook niet helemaal worden.

De vriend stelde voor om dan 25 boeken te gaan lezen, maar dat vond ik weer wat weinig. Dus begon ik te denken wat voor een getal ik dan zou kunnen nemen en op die manier kwam ik op 30 boeken. Eigenlijk heel random maar wel een mooi rond getal. Ook een getal wat meer kans van slagen heeft dan 50 en dus een grotere succes ervaring geeft (wat psychologisch he) Ik ga dus 30 boeken lezen in 2015 (en toch stiekem hopelijk meer).

20141207_151347

Dit idee komt dus, zoals eerder genoemd, voort uit mijn doel om in 2015 meer te gaan lezen. Ik ben echt gek op lezen en doe het eigenlijk het allerliefste. Een van mijn grote dromen is om ooit een mega grote boekenkast te hebben, het liefst zoals bij Belle en het Beest ofzo maar dat is wel weer erg ambitieus haha.

Afgelopen jaren las ik altijd wel, en ook best aardig wat, maar toch vond ik het altijd te weinig. Ik nam er gewoon nooit de tijd voor en kon er ook vooral vaak niet de rust voor vinden. En dat vind ik gewoon stom, er zijn namelijk nog veel te veel leuke boeken en ik heb ook nog veel te veel ongelezen boeken staan.

De komende maanden ga ik daar hopelijk verandering in brengen. Ik zal boeken gaan lezen die elke week weer anders kunnen zijn. Ik hou van detectives, romans, chicklits en nog meer. Lekker divers dus! Je kunt dus om de zoveel tijd, een maand of iets, een review verwachten van de boeken die ik in de tijd ervoor gelezen heb. En aan het eind van het jaar bekijk en tel ik nog eens alle boeken om te kijken of ik het doel behaald heb. Lukt vast wel, ik heb er vertrouwen in! En vooral zin, want lezen is leuk :)

Liefs Marieke

21 thoughts on “Project 30 boeken in 2015

    1. Thanks for the book retiomendacmon! It sounds like something that’s up my ally!Oddly enough, I’ve also heard that the declining crime rate has to do with our population aging. Crime is most commonly among young men, so as the baby boomers age, there are less young men and therefore less crime. Ha.

    2. Michael…………….wonderful post. Unfortunately when people see Kelly Ripa whipping up multiple treats for her kids, dogs and other guests, they just assume that when they too make a million dollars a year that they will be able to sparkle in the kitchen and become a proficient button pushing gourmet who can do it all as well. How very sad.

  1. Boeken lezen vind ik ook altijd erg ontspannend. Een goed spannend boek dan kan ik de hele dag wel lezen. Ik zou ook wel meer willen lezen maar op sommige momenten vind ik dat zo lastig omdat ik er gewoon de tijd niet voor kan vinden haha.

    1. heel herkenbaar hoor! Al is het misschien in mijn geval ook wel tijd maken, in plaats van doelloos tv kijken of op twitter hangen, gewoon gaan lezen :)

  2. Heerlijk boeken lezen. 50 was wel erg ambitieus geweest haha, vind 30 al veel. Maar toch als ik er de tijd voor neem kom ik daar mogelijk ook wel aan in een jaar. Meestal lees ik het meeste in de zomer, lekker buiten in de ligstoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *