Let’s see some movies

bioscoop scherm

Afgelopen maanden heb ik een heel aantal films gezien en van een paar werd ik ook erg blij. Vandaag laat ik je voor het eerst zien wat ik de afgelopen maanden keek. Vertel ik je er ook nog eens bij wat ik er van vond en wat voor cijfer ik ze geef. Het zijn er heel wat dus laten we snel beginnen!

Lucy

Cijfer; 6
De eerste film in dit rijtje is Lucy, een film met scarlet Johansson in de hoofdrol. Een film die ik gelijk ook het slechtst in dit hele rijtje vind, terwijl het zo mooi had kunnen zijn. Scarlet Johansson en Morgan Freeman zijn normaal gesproken acteurs waar ik best blij van wordt en zeker van die laatste. Toch vond ik het verhaal niet mooi uitgewerkt en van het einde werd ik ook niet zo blij. En de hele mafiabende ofzo iets? Nee gewoon nee.

Dawn of the planet of the apes

Cijfer; 7,5
Deze film maakte mij blij, ik hou van dit genre. Lekker ongeloofwaardig maar daardoor heel tof. De eerdere film vond ik ook leuk om te kijken, ik hou wel van die verhalen waarin de wereld ineens heel anders is. Tof om te zien hoe mensen daarop kunnen reageren en hoe voorspellend dat altijd eigenlijk is. En ook Ceaser vond ik leuk in deze film, toffe aap.

The next three days

Cijfer; 7
Toffe film vond ik dit! Mooi verhaal en ik vind het leuk om te zien hoe hij alles helemaal uitzoekt en op die manier een goed opgezet plan bedenkt om zijn vrouw te bevrijden. Blijft heel de film spannend en ik bleef mij afvragen of ze echt de moord gepleegd had. Ja goede film die je gewoon eens gezien moet hebben, aanrader!

Gone girl

Cijfer; 6,5
Wow wat een film is dit, hij zit mega goed in elkaar en het verhaal is echt heel sterk. Heel de film weet het verhaal je aandacht te houden en heel de film vraag je je af waar dit naar toe gaat. De film blijft heel sterk tot het einde, dat is nogal een anti climax. Vandaar ook de 6,5, het geeft echt een heel onbevredigend gevoel zeker na zo’n goed verhaal. Toch zou ik hem aanraden want het verhaal laat je best een tijd niet los.

The equalizer

Cijfer; 7
Een film over accepteren wie je bent in deze wereld, het moraal van het verhaal. En eigenlijk het mooiste wat ik uit deze film heb kunnen halen. Verder gewoon een goede actie film. De personages hadden van mij nog iets verder uitgediept mogen worden, nu blijven ze wat vlak. Verder gewoon een prima film.

The hundred foot journey

Cijfer; 7
Wat een fijne feel good film, met lekker eten! Een film die gewoon fijn is om zomaar te kijken. Verder kan ik er eigenlijk niet veel over kwijt, gewoon leuk.

The hobbit, the battle of the five armies

Cijfer; 8,5
Ik sluit af met de beste film van de laatste tijd, de laatste hobbit film. Een film die ik nog beter vind als het boek, en dat heb ik geloof ik nog nooit gezegd. Wat een prachtige film en wat een prachtig verhaal. Zoiezo zijn de tolkien films wel mijn favoriete films, of in ieder geval staan ze in mijn favorieten film lijst. En eigenlijk horen deze films er ook gewoon weer bij. Waar ik heel blij van werd bij deze films zijn de verwijzingen naar the lord of the rings, dat vind ik echt heel tof. In de boeken komen al deze stukken niet voor, maar ik vind dat die verwijzingen het verhaal juist meer diepgang geven. Er zitten meer details in en dat maakt het nog mooier om te zien. Ja ik kan misschien nog veel meer vertellen, maar laat ik het er maar ophouden dat ik heel erg gelukkigย werd hiervan.

Zo dat waren een hele hoop films! Met als absolute favoriet heel duidelijk the hobbit. Heb jij nog leuke aanraders voor mij voor de komende tijd?

Liefs Marieke

11 thoughts on “Let’s see some movies

  1. Oooh The Hobbit moet ik ook nog zien! Ben heel erg benieuwd hoe het afloopt in de film (heb het boek wel gelezen, maar sommige dingen zijn toch net iets anders).

  2. Wat geef je lage cijfers, vond lucy heel erg goed en dawn of the apes vond k gewoon een leuke film! The equalizer vond ik ook goed alleen wat onrealistisch. maar wel vet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *