Over mijn lijk

Sinds een tijdje is de serie over mijn lijk weer van start gegaan op de NPO, een serie die ik sinds het vorige seizoen actief volg. Dit programma gaat over een aantal jonge mensen met een ongeneeslijke ziekte. Het programma volgt hen in hun dagelijkse leven en zelfs soms tot het einde.

Ontzettend heftig natuurlijk en misschien vind je het onderwerp wel helemaal niets. Toch wilde ik dit vandaag delen, gewoon als tip voor als je vanavond niets te doen hebt. Ik vind dit programma namelijk ontzettend mooi, omdat het zo dichtbij komt. Het gaat om de essentie van het leven en het soms onvermijdelijke. Je ziet hoe krachtig mensen kunnen zijn en ik kan soms heel hard mee huilen over hoe kut het leven wel niet is, hoe oneerlijk. Maar tegelijk motiveert het mij om op een positieve manier naar mijn eigen leven te kijken, wat ik allemaal heb en dat ik gezond ben.

Een van de bijzonderste personen in dit programma was Jip. Ja dat zeg ik als een feit, dit omdat ik weet hoeveel mensen geraakt werden door hem. Hieronder een fragment van hem in het programma.

Vanavond is al weer de 5de aflevering van deze geweldige serie. Ga hem zeker kijken, om 22:20 op NPO 1.

Ben je benieuwd geworden en wil je alle voorgaande afleveringen bekijken? Bekijk ze dan hier, op de site van de NPO.

Liefs Marieke

Kende je deze serie al? Zo niet, lijkt het je wat?

 

10 thoughts on “Over mijn lijk

    1. thanx voor je reactie! Heel heftig programma inderdaad maar zo goed dat dit ook wordt laten zien :) Ben wel benieuwd hoe het volgende serie is, als ik het goed heb gaat Valerio het dan presenteren..

  1. Aaaaah ik weet nog dat ik zo heb zitten janken toen Jip dood ging. Wat een bijzondere en inspirerende jongen was dat. Ik wist niet dat er weer een nieuw seizoen was begonnen. Ik durf het eigenlijk niet meer te kijken, word er vaak te emotioneel van! Ondanks vind ik het goed dat dit progamma bestaat, het is immers de realiteit voor meer mensen dan je soms lief hebt.

    1. haha ik zat ook echt heel hard te huilen! Ja er zijn ook nog seizoenen hiervoor, heb ze allemaal zitten terug kijken haha! Ik word ook wel heel emotioneel hoor, maar vind het te mooi om niet te kijken haha.

  2. Ik ken deze serie zeker, maar volg het dit seizoen niet.
    Vorige edities waren zeker goed voor tranen, maar ook vaak een gevoel van respect als je zag hoe mensen met hun ziekte om gingen.

  3. To paraphrase, how do you do a search for information sites that fit what I want to check out? Does any body have learned how to BROWSE through blogs and forums by content or anything that on blog writer? . fedcfgkcfage

  4. Oeh, hier wilde ik ook nog eens wat over schrijven hihi! Ik vind het echt een prachtige en aangrijpende serie. Echt heel veel respect voor alle deelnemers en nabestaanden <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *