Bananenbrood met walnoten

20141111_154121

Vandaag deel ik mijn allereerste recept op deze blog! En wel een hele fijne, een die ik regelmatig maak en altijd goed is. Ik maak vandaag bananenbrood, of cake, het is eigenlijk meer een soort cake. Maar, dat maakt verder voor de smaak niet uit! Ik vertel je hoe je het kan maken. Let’s go!

20141111_140114
ingrediënten
  • 250 g. bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2-3 eetlepels kaneel
  • 100 g. boter
  • 200 g. witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 125 ml. crème fraîche
  • 3 bananen
  • Natuurlijk walnoten! (hoeveelheid naar smaak)

Bereiding

20141111_140520

Verwarm je oven voor op 180 graden en weeg 100 g. boter af op een weegschaal.

20141111_140917

Doe de boter in een grote kom en voeg 200 g. basterdsuiker en een zakje vanillesuiker toe.

20141111_141135

Mix dit goed door met een mixer.

20141111_141236

Voeg de twee eieren toe en mix dit weer goed door.

20141111_141412

Voeg 125 ml crème fraîche toe en mix weer door.

20141111_141707

Voeg 250 gram bloem en twee theelepels bakpoeder toe. Eigenlijk moet je dit nog even zeven, maar ik heb geen zeef en doe het dus maar gewoon zo.

20141111_141906

Voeg twee tot drie eetlepels kaneel toe…

20141111_142200

En mix dit alweer! Het wordt nu lekker bruin door de kaneel! O, een tip; roer de bloem eerst goed door je beslag met de mixer terwijl die uit staat, bespaart je een stofwolk!

20141111_142444

Prak de bananen en voeg toe aan het beslag.

20141111_142823

En nog een keer mixen! Leg hierna de mixer weg.

20141111_142935

Hak of breek de nootjes in stukjes en voeg ze toe aan het beslag.

20141111_143058

Roer dit nog even goed door met een lepel of spatel.

20141111_143253

Giet je beslag in een vorm en zet de cake nu voor ongeveer een uur in de oven. Als je nu geen siliconen bakvorm hebt zoals mij dan moet je je vorm natuurlijk nog even invetten.

20141111_143548

Ruim je pest bende even op..

20141111_144205

En schoon!

20141111_153631

Check net voor het uur even of je cake gaar is, dit kan je doen door er een bijvoorbeeld een vork in te steken. Als het deeg er aan blijft plakken is de cake nog niet gaar en moet dus nog wat langer in de oven. Blijf dit controleren tot je cake wel gaar is en dan ziet hij er ongeveer uit zoals hierboven!

20141111_154121

Even laten afkoelen en dan kun je hem opeten. Het bananenbrood is lekker zoet en heel fijn om af en toe als tussendoortje te nemen.Laat mij maar weten wat je er van vindt! Enne.. geniet ervan als je hem zelf gaat maken.

Liefs Marieke

25 thoughts on “Bananenbrood met walnoten

    1. Poffarre, comparve un esperto della dislamusizione della pratica arcana dell’IP?Ebbe costui accesso ai libri proibiti?Come potremo arginare lo Sverniciatore Di Sepolcri, Colui Che Porta La Luce Ai Ciechi, Il Taumaturgo Dei Tumori Da Scie Alchemiche?

  1. ziet er super lekker uit en met deze ingrediënten zal het vast ook lekker smaken. ik hoop het binnenkort een keer uit te proberen. bedankt voor het recept.

  2. Hmm, lekker zeg! Ik maak zelf ook best wel vaak bananenbrood, ik kan er echt van genieten :) Wel maak ik dan vaak de healthy versie, die overigens net zo lekker is. Onder andere havermout zit er doorheen, geen boter of olie, geen suiker… Maar leuk recept! X

    1. ja dat zou ik ook nog wel eens willen uitproberen! Ik merk alleen vaak dat er in healthy recepten vaak ingrediënten gaan die weer niet zo zomaar te verkrijgen zijn (zeker als je in een dorp woont haha) daardoor begin ik er minder snel aan! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *