Goulash soep met mijn schoonvader

goulash soep in een kom

Afgelopen weken loop ik mijn schoonvader steeds een beetje te motiveren om eens (meer) te gaan koken. Gewoon, zodat hij er een beetje meer handigheid in krijgt! En mijn schoonmoeder vind het natuurlijk maar al te leuk haha. Dus spraken we af dat ik afgelopen week vrijdag bij hen goulash soep zou komen maken, met mijn schoonvader dus!
Het leek mij leuk om dit recept samen te maken omdat hij al een paar keer aan mij gevraagd had hoe ik deze soep had gemaakt (Ik maakte dit al eens eerder voor ze). Daarnaast is het ook wel gezellig zo met je schoonvader! Tijdens het koken maakte ik foto’s zodat ik het recept ook met jullie kon delen, vandaag laat ik je dus zien hoe je goulash soep maakt!

ingredieten voor goulash soep

Goulash soep voor 4 personen, 3 uur bereidingstijd.

De ingrediënten;

  • 3 grote uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g. boter
  • ong. 300 g. soepvlees
  • 1 el. paprika poeder
  • 2 el. bloem
  • een blikje tomatenpuree (70 g.)
  • 3 runderbouillon tabletten
  • 3 grote aardappelen

ui snijden voor goulash soep

Begin met het snijden van de groenten. De ui snij je in halve ringen, zoals je op de foto kan zien.

paprika snijden voor goulash soep

De paprika snij je in kleine blokjes.

knoflook snijden voor goulash soep

En de knoflook in kleine stukjes.

boter smelten in de pan

Smelt de boter in een grote soeppan.

vlees bakken met peper en zout voor de goulash soep

En voeg het vlees toe. Bestrooi dit vervolgens met wat zout en peper. Bak dit rondom tot het vlees aan de buitenkant bruin is. Dit duurt een minuut of drie

groenten bij het goulash soep vlees

Voeg dan de groente toe en bak dit nog zo’n vijf minuten mee op laag vuur. De groenten moeten lekker zacht zijn geworden.

kruiden en tomatenpuree in de pan

Voeg na die vijf minuten het paprikapoeder, de bloem en de tomatenpuree toe en roer dit even goed door.

alles gemixt

Zo! Bak dit nu een minuut of twee.

bijna goulash soep

Voeg na een minuut of twee anderhalve liter water toe en de bouillon blokjes. Nu mag de goulash soep voor ongeveer twee uur koken op laag vuur.

aardappelen snijden voor de goulash soep

Snij ondertussen de aardappels in kleine blokjes en voeg dit na twee uur koken toe, laat de soep dan nog ongeveer een half uur pruttelen op laag vuur.

goulash soep in een kom

Na 2,5 uur koken is je soep klaar en ziet er zo uit! Wij aten hem met wat brood en dat vulde prima!

Laat je het mij weten als je deze soep ook gaat maken? Deel eventueel een foto via instagram, lijkt mij leuk!

Liefs Marieke

8 thoughts on “Goulash soep met mijn schoonvader

  1. ik kan je zeggen dat je schoonmoeder heerlijk van de soep had genoten en we hopen dat je schoonvader nu vaker wat gaat koken. maar ben bang dat hij het liever op eet als dat hij wat zal gaan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *