Pompoen-geitenkaas quiche

20141114_160105

Dit is zo lekker! Echt een ontdekking van de laatste tijd voor ons, heel gemakkelijk te maken en ik vind de smaken echt heel erg bij het weer van nu passen. Lekker zoet en zout tegelijk, heel fijn. Ik vertel je hoe je deze pompoen-geitenkaas quiche maakt!

20141114_134903

Ingrediënten

  • bladerdeeg (of hartige taart deeg)
  • tapenade van zongedroogde tomaten
  • rond de 400 g. pompoen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • olijfolie
  • knoflook
  • honing
  • 200 g. zachte naturel geitenkaas

Bereiding

20141114_134832

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en zet je kat alvast klaar.

20141114_135142

Spray de quiche vorm in, of doe het gewoon ouderwets met een kwastje en wat olijfolie of boter. Wat je zelf fijn vindt! Heb je nu geen quiche vorm gebruik dan bijvoorbeeld een springvorm, werkt ook prima.

20141114_135514

Ontdooi je bladerdeeg (of niet als je geen geduld hebt, zoals ik) en leg de plakjes in de quiche vorm.

20141114_140918

Verdeel de plakjes netjes over de vorm. Ik snij altijd de overlappende stukken weg en plak deze op de plekjes waar bladerdeeg mist. Op die manier krijg je een egaler deeg en het bespaart weer een extra plakje. Verder snij ik langs de rand ook het overtollige deeg weg, op die manier krijg je een wat strakkere taart, vind ik mooi.

20141114_141041

Prik met een vork gaatjes in de bodem, zo wordt straks in de oven de warmte goed verspreidt. Verdeel daarna ongeveer een half potje tapenade over de bodem. Zet de schaal dan voorlopig aan de kant.

20141114_141701

Nu gaan we de pompoen snijden. Voor de mensen die dit nog nooit gedaan hebben zal ik nu proberen uit te leggen hoe ik dit doe. Je begint met de pompoen in het midden door te snijden op het smalle gedeelte. O, een tip; gebruik een scherp groot mes.

20141114_141834

Dan snij je de de schil van de pompoen door je mes er langs te halen, doe dit bij allebei de uiteinden.

20141114_142232

Pak de onderste helft van de pompoen en snij deze in vieren, hier zitten de pitjes in.

20141114_142321

De pitjes haal je er met een lepel uit, gewoon schrappen tot alles weg is. Leg dan de kwartjes pompoen even aan de kant.

20141114_142607

Pak de bovenkant van de pompoen erbij en snij deze ook in vieren. Zoals je ziet zitten hier geen pitjes in die je er uit hoeft te halen.

20141114_143052

Snij dan alle kwartjes van de pompoen in kleine blokjes. Ik heb uiteindelijk niet heel mijn pompoen opgesneden omdat ik dan wel erg veel zou hebben. Dit is echt een beetje op de gok, hou in ieder geval 400 gram in je achterhoofd.

20141114_143727

Snij na de pompoen een paprika in kleine stukjes.

20141114_144115

Doe hetzelfde met de ui.

20141114_144324

En gooi alles bij elkaar in een grote bak.

20141114_144437

Voeg nu het volgende toe; 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, een teen knoflook (in stukjes! Maar ik gebruik een potje zoals je op de eerste foto kon zien) en zout en peper naar smaak. Roer dit goed door elkaar.

20141114_144907

Pak je quiche schaal er weer bij en verdeel het pompoen mengsel gelijkmatig over de bodem.

20141114_145858

Verkruimel je geitenkaas over de quiche en schuif het geheel voor zo’n 35 tot 45 minuten in je oven op 200 graden.

20141114_160105

et voila! Eet de quiche gewoon zo, als lunch of avondeten met eventueel nog een soepje erbij.

Als je hem nu gemaakt hebt, deel hem dan met mij? Zou ik leuk vinden! Dit kun je doen via instagram, twitter of facebook en de linkjes daar naar toe kun je hier rechts in de sidebar vinden. Laat hieronder nog even weten wat je van dit recept vond en vertel mij of dit je wat lijkt, lijkt mij leuk om van je te horen!

Liefs Marieke

6 thoughts on “Pompoen-geitenkaas quiche

    1. Kauheen monet asiat vaikuttaa ja jokainen nestekilo painaa samn verran kuin lihas tai lÃsDhikin:-¤Luettekan muuten lääkelaitoksen uutiset päivittäin? Ne on meille kaikille kirjoitettu – kaikkia uutisia ei tosin kaikille kerrota, mutta periaatteessa pitäisi osata varoa…

    2. When my grandmother needed care, my parents took her in and hired CNA's. The nurses they had were awesome and my parents appreciated them so much! My grandmother passed away over 10 years ago, but still, my parents hear from the nurses from time to time, very sweet.God Bless you for what you do! And Thank You.

    3. Hi Charlie. How are you today;looking forward to seeing you again tomorrow (Friday) night for some nightime fun! Please be “dirty” for us and give us a good show as you usually do!Look forward to seeing your lovely tits (and the rest of your lovely body!)bouncing across my tv screen!Lots and lots of love as usualGeoffxxxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *