Kleurboeken voor grote mensen

kleurboeken

Al jaren wilde ik weer eens kleuren, gewoon lekker gaan zitten en gedachteloos bezig zijn. Kleuren is gewoon niet moeilijk en lekker simpel om ook even een half uurtje te doen. Toch deed ik het nooit, voornamelijk omdat ik alleen maar stomme kinderkleurplaten kon vinden.
Ergens in het afgelopen jaar, of daarvoor, bleken meer mensen het kleuren te missen. Er kwamen ineens allemaal toffe kleurboeken uit voor volwassenen. Ineens wilde iedereen kleuren en ik dus ook!

Al vrij snel kocht ik een kleurboek bij een hobby winkel. Mijn moeder was mee en lachte mij wel een beetje uit. Kleuren, serieus? En eigenlijk voelde het ook wel een beetje stom, wat kinderachtig of zo. Tot het afgelopen jaar, ineens wilde iedereen kleuren en ik zag het ook steeds meer op andere blogs verschijnen. Mensen werden er net zo blij van als ik er van werd en ineens was het helemaal niet zo stom meer.

creatief kleurboek voor grote mensen

Het eerste kleurboek wat ik kocht is dit bekende boek, te koop bij meerdere boekenwinkels en hobby winkels. Een boek met ondertussen meerdere versies, veel mensen hebben deze toen aangeschaft.

kleurplaat

Ik begon met het kleuren met potlood maar ging al snel over op stift. Ik vind die felle diepe kleuren gewoon een stuk mooier. De kleuren komen veel meer naar voren.

kleurplaat

Ik heb wel gemerkt dat veel stiften niet echt goed zijn, ik heb van de Hema een setje en een setje uit Frankrijk. Beide werken niet echt geweldig, dus ik overweeg om nog eens van die stabilo fine-liners aan de schaffen. Die schijnen het beste te werken.

kleurplaat

De kleurplaten zijn over het algemeen heel leuk, zoals deze. Maar er zitten ook een aantal platen tussen die ik een stuk minder vind. Er is dan al veel gebruik gemaakt van zwart in de tekening en dat vind ik gewoon stom.

kleur boek voor volwassenen

Net na de kerst liep ik in de Action en daar zag ik dit boek liggen, samen met nog een variant. Ongeveer hetzelfde idee als mijn andere kleurboek maar dan met veel meer pagina’s! En ook nog eens heel erg veel goedkoper, super leuk!

kleurplaat

In dit boek zit ook een stuk meer variatie in de verschillende kleurplaten. Zo heb je platen met heel kleine vlakjes, zoals hierboven, of platen waarbij je veel grotere oppervlakten moet inkleuren.

kleurplaat

Dit is weer een voorbeeld van een heel andere plaat. In dit boek heb ik nog niet heel veel gekleurd. Zo snel pak ik het nu ook weer niet om te doen. Maar voor een rustig avondje waarbij je even gewoon relaxt bezig wilt zijn, zijn deze kleurboeken ideaal. Dikke aanrader, vooral de kleurboeken van de action! Al weet ik niet of die nog verkrijgbaar zijn, ze gaan zo hard.

Ik krijg weer helemaal zin om te kleuren haha, vanmiddag misschien weer eens doen!
Ben jij al mee gegaan in deze trend en wat vind je er van? Let me know!

Liefs Marieke

6 thoughts on “Kleurboeken voor grote mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *