een eigen blog…

4623524788_609bd95ab8_b

al maanden zat ik er over te twijfelen, zou ik een eigen blog willen beginnen? Wat als ik het nu toch niet leuk vind? Of wat als het mij niet lukt om vaak genoeg te schrijven? Maar vooral; wat zou iedereen daar van vinden? Ik was vooral bang naar de mening van anderen, want ik wist; als ik ga bloggen, wordt het ook een persoonlijke blog. Met verhalen en foto’s uit mijn leven enzo. En als ik echt iets van deze blog zou willen maken dan moet ik mijn blog ook promoten. En dan kan iedereen het zien en dan heeft iedereen dus een mening. Ook die ene klasgenoot, oude vriendin/kennis, collega’s en ook nog eens mijn familie. Ja jullie dus, allemaal. En misschien (hopelijk) vinden ze het allemaal wel heel tof. Maar misschien hebben ze ook wel hun bedenkingen, of ze vinden het gewoon echt heel stom. En dat vind ik best wel eng.

Mijn hele leven heb ik mijzelf veel te veel aangetrokken van anderen hun mening. Ik liet mijn gedrag er soms zelfs van af hangen, en dat wil ik niet meer. Dus vond ik dat ik er gewoon voor moest gaan, omdat het leuk is! Want zelfs nu, nu ik amper begonnen ben, geniet ik al! Gewoon door iets op te zetten wat helemaal van mijzelf is. Waarbij ik alles mag bepalen en niemand zegt dat ik het fout aanpak. En nog steeds vind ik het eng, zo weet nog steeds niet iedereen het. Maar toch wil ik daar langzaam naar toe gaan werken. Gewoon door steeds meer te bloggen en er steeds meer over te vertellen, door het te delen.

Misschien zit je dit nu te lezen en vind je het allemaal een belachelijk verhaal en vind je dat ik veel te dramatisch doe. Dat mag en dat mag je me zelfs vertellen. Misschien is deze eerste post ook gelijk veel te persoonlijk, maar het is wel echt wie ik ben. En daar wil je soms ook over vertellen.

Dus, ook al vind ik het nog eng, ik heb er heel veel zin in! Gewoon schrijven, over mijn leven en alles wat ik daarin leuk vind. En ik vind best veel leuk! :) Koken/bakken, shoppen, lezen, schrijven, andere blogs, vriendinnen en ga zo maar door. Dus je kan van alles terug verwachten op mijn blog. Ik hoop dat je het leuk vind, of niet haha, ik hoor het in ieder geval graag van je!

Liefs Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *